Pagini

miercuri, 6 aprilie 2016

Chec in trei culori...

E a doua oara de cand fac acest chec.Imi place foarte mult cum arata si gustul e foarte bun.Reteta am luat-o dintr-un grup de bucatarie ,care toata lumea posteaza ceea ce gateste si ''fur'' si eu retetele si le incerc.Nu e prima reteta care am incercat-o am facut foarte multe ,dar am zis ca nu va intereseaza ...daca sunteti interesati si de bucatarie am sa postez fel si fel de retete ,numai pentru voi dragi/dragele mele.

Ingrediente: 
10 oua
20linguri zahar
20 linguri faina
10 linguri lapte (sau lapte)
10 linguri ulei
un praf de copt
estente
2 linguri cacao


Pentru partea alba: se separa ouale ,se bat spuma cele 10 albusuri cu 10 linguri de zahar ,pana se face bezea,apoi se incorporeaza treptat 10 linguri de faina.

Pentru partea galbena:  se bat cele 10 galbenusuri ramase cu 10 linguri cu zahar ,apoi adaugam laptele (apa) ,uleiul si celelalte 10 linguri de faina ,amestecate cu praful de copt.Se adauga esenta dupa gust.

Partea maro: se pun intr-un bol separat ,aproximativ 4-5 linguri din compozitia alba si 4-5 linguri din compozitia galbena si se amesteca impreuna cu cacao. 

Ungem tava si asezam astfel:partea maro,partea alba apoi partea galbena sau cum doriti.Lasam la cuptor circa 40 min (acum depinde de fiecare cuptor cum coace).Il lasam sa se raceasca si servim.

Pofta buna.

5 comentarii:

  1. Iam iam arata bine si nici nu e greu de facut

    RăspundețiȘtergere
  2. Am si eu o reteta in felul acesta,cu mai putine oua,dar am sa o incerc si pe aceasta,deoarece arata foarte bine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce bine arata! Chiar eram in cautarea unei retete de chec simple! O s-o incerc in weekend, sper sa-mi iasa.

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata minunat,banuiesc ca si gustul este pe masura.Multumesc pentru reteta

    RăspundețiȘtergere