Pentru blat:
- faina...200 g
- oua...5 bucati
- zahar...150 g
- lapte...100 ml
- ulei...100 ml
- zahar vanilinat...1 bucata
- praf de copt...1 bucata
- sare...1/2 lingurita
Pentru glazura:
-margarina(sau unt)...200 g
- cacao...50 g
- zahar...100 g
- esenta de rom...50 ml
- lapte...250 ml
- nuca de cocos...100g
Pregatim ingredientele pentru blat.Intr-un bol spargem ouale si apoi adaugam zaharul ,amestecam bine pana se omogenizeaza bine compozitia pana devine spumoasa.Adaugam treptat uleiul si dupa laptele la fel.Dupa ce am terminat cu laptele si uleiul adaugam praful de sare ,praful de sare,zaharul vanilat si treptat faina ,estecand continuu pana obtinem pasta omogena curgatoare.Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si o introducem la cuptor pentru 20-25 minute(verificam cu o scobitoare).
Dupa ce s-a copt ,o lasam sa se raceasca si intre timp pregatim glazura.Intr-un vas punem laptele la fiert cu zaharul,dupa ce da in fiert adaugam cacaua si amestecam bine.Lasam compozitia la fiert 2-3 minute si adaugam margarina si esenta.Dupa ce s-a topit margarina o mai lasam sa dea de 2 ori in clocot ,oprim focul si lasam sa se raceasca.
Apoi pregatim blatul,il taiem si rand pe rand le introducem in glazura si le ''tavalim'' bine prin nuca de cocos si le asezam pe platou(farfurie)
scuzati neclaritatea pozei |
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu