Locurile care sunt de obicei ignorate atunci când este amenajată o bucătărie mică sunt zonele de deasupra mobilierului sau cele de deasupra uşii. Sunt spaţii care de cele mai multe ori rămân nefolosite. De aceea este important să alegi mobilier înalt, până în tavan. Vei obţine în acest fel un raft în plus în dulapurile tale suspendate.
Iar deasupra uşii poţi monta la fel de simplu un un dulap mic închis sau o poliţă pe care să aşezi cutii pentru depozitare în care să păstrezi ustensile pentru gătit pe care nu le foloseşti frecvent, având în vedere că este un loc mai puţin accesibil.
Şi zona din dreptul ferestrei este adesea lăsată liberă. Dar ai putea să aşezi cu succes chiuveta, astfel încât să admiri şi peisajul în timp de speli vasele!
Masa pliabilă, ascunsă în perete, se dovedeşte a fi extrem de utilă în bucătăriile mici. O poţi strânge atunci când găteşti, pentru mai mult spaţiu de mişcare.
Iar dacă nu ai loc pentru o masă, atunci o poliţă mai lată poate fi folosită atât pe post de blat atunci când găteşti şi pe post de masă. De asemenea, poţi alege scaunele pliabile sau pe cele care se stivuiesc pentru a avea mai mult loc când nu le foloseşti.
Compartimentarea eficientă a dulapurilor este un alt truc pe cre trebuie să-l înveţi dacă ai o bucătărie foarte mică. Este necesar ca fiecare raft şi dulap să fie organizat în interior potrivit lucrurilor pe care doreşti să le păstrezi acolo. De exmplu, un raft vertical este alegerea perfectă pentru a menţine în ordine flacoanele şi borcănelele de condimente.
Iar dacă vrei ca bucătăria ta să pară mai spaţioasă chiar dacă nu este, apelează la câteva trucuri de amenajare care "păcălesc" privirea: foloseşte predominant culori deschise, precum crem, alb, bej, lemn deschis sau galben şi alege suprafeţe lucioase, care reflectă lumina.
Sursa eva.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu