Pagini

duminică, 8 mai 2016

Primul trimestru de sarcina.

De mult asteptam aceasta clipa.Orice mamica isi doreste aceste momente ,care nu pot fi uitate prea usor,dar din pacate nu toate putem avea acest har.Azi m-am hotarat sa va spun ''povestea mea'' si cum mi s-a parut mie in primul trimestru de sarcina ,cum a descurs totul si cum m-am simtit,dar si ce analize trebuie facute.

Noi facem aproximativ doi ani de casatorie(in august).Dupa nunta ne-am hotarat sa mergem in ''luna de miere'' ,nu a fost o luna, dar cateva zile am fost plecati in tara sa vizitam diferite locatii,sa ne relaxam si sa ne incarcam cu energie pozitiva ,dar nestiind ca sunt insarcinata.Pe drum aveam diferite simptome vomam si aveam greturi ,prietenii radeau de mine si imi spuneau ca am un bebe ,mie nu-mi venea sa cred pentru ca stiam ca trebuie sa-mi vina.Dupa aceste zile petrecute departe de casa  ,ajunsi langa casa m-am hotarat sa-mi fac un test de sarcina si sa vad daca intr-adevar asa e.Eram foarte fericita ca voi deveni mamica ,cu testul in mana tremuram de fericire.Cred ca aveam aproximativ patru saptamani cand l-am facut ,dupa doua saptamani mai tarziu a inceput sa ma doara foarte tare burta si sa am niste scurgeri.Eram foarte speriata si nu stiam ce sa fac ,a venit sotul repede acasa si cumnata (care locuiete la cativa metrii de noi) si mi-am facut o baie si repede la spital.Acolo am asteptat ceva timp (cred ca vreo ora),durerile erau din ce in ce mai insuportabile cand vad ca ma cheama  medicul de garda si ma pune sa ma urc pe capra(o urasc foarte mult). Tin minte si acum cand m-a intrebat ''dar ce ai facut de s-a intamplat asta?'' nici eu nu mai stiam ,ca am avut o perioada grea,cu nunta ,foarte multa alergatura ,stres toate si-au spus cuvantul. M-a internat iar a doua zi mi-a facut chiuretaj :( . Plangeam si nu ma putem linisti.Peste acest moment am trecut foarte greu si parca mi-a ramas intiparit in minte si acum.

Dupa un an si ceva fara analize sau alte tratamente barza a vrut vina cu adevarat.De aceasta data am simtit pentru ca aveam anumite simptome imi simteam sanii greoi,sensibili si nu mai puteam dormi pe burta asa cum o faceam inainte.Imi intarziase cateva zile ,am facut testul care mi-a iesit pozitiv si apoi am mers la medic (pentru ca nu am mai vrut sa mai patesc ca prima data). Medicul de familie m-a luat in evidenta ,m-a cantarit,m-a masurat si apoi mi-a dat trimitere la maternitate pentru a face setul de analize pentru primul trimestru. Am mers a doua zi la maternitate (fara sa mananc) mi-a recoltat cateva epurbete de sange si urina.Apoi m-a trimis sa fac testul HIV la SANEPID. Cateva zile mai tarziu m-am dus dupa rezultate ,toate au iesit bune si fara probleme. La ecografie nu stiam cum sa reactionez ,parca simteam un fior in inima,aveam mari emotii...nu a durat prea mult mi-a spus ca e viu si e in regula.Am rasuflat usurata si eram foarte bucuroasa.
Nu credeam ca o sa am o sarcina asa usoara,fara sa iau in greutate,fara greturi ,varsaturi sau alte simptome.Totul a fost foarte usor.Am mers la medic ori de cate ori m-a chemat,am facut analizele necesare si ecografii in fiecare luna.Eu cred ca si medici ne cheama tot pentru binele nostru ,pentru a stii de la inceput ce probleme ai si sa nu intampini altele mai tarziu.Totul se trateaza la timp. Ecografiile sunt foarte importante pot depista anumite probleme ,pot aproxima greutatea si masura bebelusului.Si ce bucurie este mai mare atunci cand il vezi?Ii auzi inimioara cum bate,il vezi cum se misca si cum mananca(in trimestru 2).

Din punctul meu de vedere Dumnezeu a lasat pe pamant acest har ,ca noi femeiile sa avem la un moment dat 2 inimioare (sau chiar mai multe) ,mai multe maini si picioare.Este un fenomen inexplicabil si foarte frumos. Eu fiind o persoana un pic mai plinuta nu prea s-a cunoscut inca de la inceput burtica ,dar nu am ratat nici un moment de fiecare data m-am pozat si am un album numai cu aceasta perioada frumoasa. Nu am avut probleme cu hainele dar cum burtica avansa si noi trebuia sa ne imbracam corespunzator.
Sotul in aceasta perioada a fost mult mai atent,iubitor si grijuliu.Nu stiu cum ati fost voi dar eu am avut fost foarte rasfatata.Totul a inceput sa se schimbe ,parca sunt alta persoana si gandesc altfel.




Voi cum ați petrecut primul trimestru de sarcină? Ce sentimente ați avut atunci?



P.S. In curand voi scrie despre al doilea trimestru.

12 comentarii:

  1. Auuu ce emotionant! Sarcina usoara si bebe sanatos! :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitări, sincer sarcina ușoară îți doresc, sau... o sarcina ca a mea :), eu 9 luni nu am avut nici o problema, eram eu normala doar ca în mine creștea Mayutza

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce frumos sarcina usoara,parca mie- dor de acele momente cu toate ca in primele 5 luni mi-a fost foarte rau...

    RăspundețiȘtergere
  4. De 2 ori am trecut prin aceasta frumoasa perioada. In primul trimestru la ambele sarcini am avut greturi si varsaturi la greu dar le-am uitat repede. Acum am 2 minuni de baietei pe care ii iubesc foarte mult. Sarcina usoara draga mea!

    RăspundețiȘtergere
  5. Emotionant.. Nu am avut probleme prea mari in sarcina, dar refluxul gastroesofagian m-a terminat! Greturi si varsaturi nu am avut deloc, dar arsuri am avut pe toata perioada sarcinii....

    RăspundețiȘtergere
  6. A fost destul de usor in primul trimestru, emotiile de atunci nu le voi uita niciodata. Iti doresc sarcina usoara si un bebe sanatos!

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu am 2 fetite, dar sarcinile au fost total diferite, ba chiar opuse. Daca la prima sarcina, totul a decurs perfect, nici o greata, nici o durere, absolut nimic, la cea de a doua sarcina am avut probleme inca de la inceput - de cand am aflat ca sunt insarcinata, am avut o scurgere urata, existand riscul de a pierde sarcina...Asa am stat cu teama vreo 2 luni, pana a trecut pericolul si dl doctor care imi urmarea sarcina m-a asigurat ca acum este totul OK si s-a fixat bine, nu mai pleaca de acolo :))) Am avut greturi, dureri si tot tacamul pana a miscat pitica prima oara. Dar acum am cele mai minunate flori, pe care le ador si le iubesc ca pe lumina ochilor!!! Sarcina usoara si multa sanatate!!

    RăspundețiȘtergere
  8. sa va fie de bine...eu am uitat de mult cum este :))

    RăspundețiȘtergere
  9. foarte frumos,bv ,felicitari si sarcina usoara ,sa fiti sanatosi (in special tu si bebelul) si sa va bucurati de le/ea ;) :* Numai bine.

    RăspundețiȘtergere
  10. Te inteleg perfect, am ramas de 3 ori insarcinata, doua sarcini le-am dus pana la capat, si acum am 2 baieti de 6 si respectiv 2 ani. Intre aceste sarcini am ramas din nou insarcinata, undeva pe la 5-6 saptamani de sarcina au inceput scugerile maronii si sangerarile, am luat tratament dementinere si intre 7-8 saptamani sa oprit din evolutie, ma durut sufletul, imi doream acel copil cu orice pret,am trecut foarte greu peste aceasta perioada. Pot sa iti spun ca ambele sarcini care au fost duse pana la capat au inceput la fel, imediat dupa 5 saptamani am avut la ambele scurgeri maronii si sangerari, am urmat tratament de mentinere pana pe la 7 luni, dar cu ajutorul lui Dumnezeu i-am adus pe lume pe cale naturala,perfect sanatosi, Sarcina usoara in continuare

    RăspundețiȘtergere
  11. Minunat, Vyo!
    Sa asculti muzica frumoasa si sa-i spui povesti minunate!

    http://www.copilul.ro/sarcina/despre-sarcina/Comunicarea-cu-bebelusul-inainte-de-nastere-a7631.html

    Cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  12. Sarcina usoara draga mea si multa sanatate!
    xoxo

    www.sorananistor.com

    RăspundețiȘtergere