Pagini

duminică, 15 februarie 2015

Mexicul e in Sectorul 2

As vrea tare mult sa merg la acest restaurant El Torito deoarece aici puteti savura meniuri ispirate din indepartatul si iubita tara Mexic.E un restaurant in Sectorul 2 din Bucuresti ,pe strada Iancu Capitanu la nr 30 care livreaza mancarea dorita la domiciliu.In sector comanda minima e de 35 lei iar in celelalte sectoare si Ilfov poate ajunge pana la 100lei  transportul fiind gratis...tot ce mai ramane acum e sa ii facem o mica vizita....

Sunt multe motive pentru care m-as duce la acest restaurant...

1.Poate ca e cea mai vizitata tara din lume si se poate mandri cu peste 30 de obiective turistice,
2.Muzica are si ea un rol important ,Mariachi care e cea mai cunoscuta prin ansamblul de viori,trompete ,chitara,harpa si ce o mai fi, imbracati intr-un costum adecvat si cu palarii mari in cap,
3.Mancare care e cea mai colorata si vezi in farfurie multe culori,nu are cum sa nu iti placa .

Motivele se gasesc pe zi ce trece iar gandul la mancarea lor imi sta si acum...as vrea tare mult sa savurez o salata asortata  la numai 17 lei dar si aripioarele de pui picante la numai 22 lei.Nu am avut pana acum aceasta sansa,dar cand voi ajunge in Bucuresti la matusa mea cu singuranta voi iesi.

M-a impresionat foarte tare povestea lui Lucian care este plecat in Mexic mai bine de 5 ani si s-a acomodat foarte repede cu clima,mancare ,oamenii.In care ne spune ca cu un  litru de benzina e 11pesos(2lei) iar o masa consistenta asa cum le-ar trebui barbatilor e undeva la 50pesos(12lei).Si care ne recomanda cu incredere locurile vizitate de el Chichen Itza e un loc intins de piramide.
Sfaturile lui pentru noi e sa avem grija cu ardeiul habanero ca e iute si spaniola care ne va ajuta mult.

Meniul lor este alcatuit mai mult din carne,si care nu poate lipsi nici la micul dejun,cea mai consumata este carnea de porc urmata de cea de la animalele salbatice spre exemplu pasari,cele vanate,broaste si carne de iepure insa  carnea de vita nu o cunosteau.
Bucataria mexicana se bazeaza pe traditii care si acum se mai pastreaza,dar un lucru il stiu ca multe specii de legume cunoscute la noi in tara si apartin bucatariei noastre au ajuns in bucataria mexicana :rosii ,fasole,dovleac,cacao...

Ardeiul Chilii -e unul din cele mai importante ingrediente ale bucatariei,fiind de marimea unei cirese si care poate ajunge la marimea unui ardei ,care va fi foarte iute.Sunt diferte specii de ardei cu ar fi ancho, mulato, pasilla, chipotle si multe altele care au gustul lor.

Porumbul-este si el un ingredient de baza care provine din Mexic si care a cucerit intraga planeta.

Tortillas-este painea mexicanilor si se serveste la toate mesele,este un fel de lipie facuta din faina sau malai.

Mancarurile celebre mexicane sunt :burrito si enchilada, tacos, fajitas,ca bautura ei pot alege tequilla - care e caracteristica Mexicului, dar pot sa bea si bere, vin si cocktailuri specifice tarii lor: margarita, sangrita.

Deja salivez...cand ma gandesc la meniul mexican, va las si pe voi acum sa va uitati sau sa va duceti la El Torito din Sectorul 2.
Nu uitati ca sunt si pe facebook....El Torito.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu