Pagini

luni, 7 septembrie 2015

Cum ar arata nunta visurilor mele...

Stau si ma gandesc si acum la acel moment tare frumos....din  viata oricaruia,care a trecut destul de repede.Sper sa nu va plictisesc prea mult dar as vrea sa va spun cum visam eu la nunta mea. :)

Pe cand eram mai mica vedeam tot timpul pe la televizor,ca pe atunci nu aveam internet,fel si fel de nunti, care mai de care sa se dea in spectacol cu rochia de mireasa,cu salon,aranjament si toate detaliile acestea.Vedeam cum se respectau unele traditii,precum umblatul cu  bradul,inchinatul betelei,taierea turtei in cap,dimineata la legatoare cum o dezgatea si o facea femei de casa si toata lumea statea pe langa ea.
Frumoase mai erau vremurile pe atunci cand muzica canta cu o saptamana inaintea evenimentului stia toata lumea ca urmeaza o nunta,sau cand baietii faceau petrecerea burlacilor nu vedeai nici o fata ,ca acum merg impreuna si se distreaza,ii este frica sa nu il fure alta.
Mai tin minte ca lumea mergea pe jos pana la biserica si pana la restaurant(aici nu e vorba de cei de la oras),sa vada lumea tot alaiul,se chiuia ,iesea femei cu galetii de apa in fata ca sa le dea banii,frumos mai era.
Acum ne-am modernizat.
Visam la o nunta ceva mai deosebita,dar cu toate acestea a iesit cat de cat bine.Pot spune ca am respectat si cateva traditii.Dupa mine daca as mai fac odata nunta as stii ce imi trebuie si nu ar mai fi cum a fost,dar daca nimeni nu te ajuta, nimeni nu-ti spune nici un sfat stai si cauti de unul singur .In aceasta situatie am fost noi,am alergat pana in ultima zi si atunci cand trebuia sa ne distram ,sa profitam cat mai mult de acel moment a trecut foarte repede ,pe neasteptate.


As prefera o nunta traditional-moderna,imi place sa combin utilul cu placutul.Lumea sa se distreze pe toate tipurile de dans si sa se simta bine.Sa se danseze hore,sarbe si melodiile care le stie o formatie ,dar nu numai atat as prefera si ceva dance,rock-on-roll,grecesti pentru tineret. As prefera un local mai restrans cu cei apropiati ,un local romantic. 
Acolo sa gasesc tot ce imi trebuie de la meniu,aranjamente,daca se poate si formatie e foarte bine.Sa nu mai stau sa alerg ba in stanga,ba in dreapta.Cu exceptia unor mici detalii care trebuie cat de cat alergatura.
As alege un meniu bogat, aperitivul sa contina de toate,apoi felul doi un copan dezosat cu mamaliguta calda si legume asortate(cel pe care l-am avut noi nu l-au facut deloc bun si pe deasupra incepuse-ra sa se altereze si lumea il dadea inapoi :( ),traditionalele sarmalute jumate cu varza si jumate in foi de vita alaturi cu un ardei usturat verde,iar ultimul fel sa fie o friptura de porc frageda cu salata de varza si carnati de plescoi. Ca bautura as prefera 2 cafele calde,vin demisec,suc de 2 feluri si bine inteles apa,fructe .

Cand vine vorba de aranjamente as prefera sa fie incluse in pret si sa le gasesc la local.Nu sa alerg eu cum am patit-o .Am intrebat cred ca la vreo doua ,trei magazine si abia am gasit ceia ce imi placea.As prefera mesele pe rotund .frumos aranjate,deasupra sa fie cu flori naturale,trandafiri rosii.Lumanari de nunta cred ca as gasi destul de usor,deoarece imi place ca totul sa fie natural,am dispretuit din totdeauna artificialul. La nunta mea lumarile tot naturale au fost,buchetele la fel cat si cocardele.

Spun buchetele deoarece am avut 6 buchete,am avut 3 domnisoare de onoare care au fost imbracate toate la fel.Aceasta idee am furat-o de pe internet si am pus-o in aplicare,iar pentru acest lucru am primit multe laude.As mai repeta inca odata acest lucru,daca ar fi posibil.Totul a fost asortat ma refer mire,mireasa, domnisoare cat si salon.Toate aceste idee le-am avut eu.

Acum sa vorbim un pic si de rochia de mireasa care pune mireasa in centrul atentiei.Daca nu ai o rochie care sa te avantajeze si nu sta deloc bine pe tine ,degeaba cred ca te numesti mireasa.Am intalnit si asemenea cazuri.Eu din fericire am avut o rochie foarte frumoasa ,mi-a placut cum mi-a stat si chiar ma avantajat singur lucru care ma deranjat e ca atunci cand m-am dezbracat eram plina de dungi,acest lucru se datora faptului ca am stransa prea tare la corset si ma manca foarte tare pielea,in rest a fost totul ok. Am avut-o tip printesa crinolina fiind alcatuita din doua cercuri,care ma avantaja tare bine.Dar imi doream o rochie mult mai pretioasa asa cum au adevaratele printese.Sa fie ceva cu spatele gol,cu pietricele pe corset dar tot printesa,cum e modelul de aici.

In ziua nunti visez altfel,decat am avut.Atunci cand vine alaiul sa ma ia de acasa sa fie toate aranjate,iar de cocarde sa nu am grija eu ci domnisoarele de onoare eu sa pun numai mirelui si nasilor.Aici intotdeauna a iesit incurcatura.Apoi pana la biserica sa mergem intr-o trasura cu cai albi aranjati frumos,restul nuntasilor sa vina cu masinile.La biserica sa mergem pe un covor rosu,iar la iesire sa aruncam porumbeii in sus.Iar de la biserica la local intr-o decapotabila neagra,sa fac ca mana tuturor.Asadar pozele sa fie unele de neuitat. As alege diferite spatii de fotografiat ,cum ar fi Dunarea( locuiesc in judetul Braila) pe vapor sau intr-o barca.Apusul serii ,sa prinda in cadru luna...care e superba.Sau cum e toamna acum intr-un loc ,padure,unde sunt multe frunze aramii care dau o nota maxima pozei.Iar in timpul verii as alege cadrele pline de verdeata ,dar care sa cuprinda si razele soarelui.Fiecare anotimp cu frumusetea lui.

La local sa fiu intampinata asa cum se cuvine.De ospatari generosi si care sa fie atenti cu toata lumea,sa nu le lipseasca nimic.La miezul noptii invitatii sa aibe parte de o surpriza,un minunat foc de artificii.La terminarea petreceri fiecare invitat sa primeasca in loc de marturie,o poza cu noi.
Toate aceste lucruri pot fi puse in aplicare daca ai langa tine o persoana care o iubesti,o respecti si tot odata sa ai grija de ea.Nu dupa o perioada de timp sa te faci ca ai uitat de ea si totul sa mearga prost.Sa fie ca la inceput indragostit si atent cu persoana iubita.

5 comentarii:

  1. Eeee și eu visez la asta :), sper cândva sa am parte de acest eveniment.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu putin curaj ,sustinere si ajutor din partea celor dragi poate ve-ti reusi...dar inainte de toate trebuie sa fie si vointa.

      Ștergere
  2. Cred ca oricine viseaza la nunta visurilor,dar numai ca din cauza bugetului fiecare si-l face asa cum poate.

    RăspundețiȘtergere
  3. Frumoase rochite! Si buchetul de mireasa e foarte frumos! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Oricum, atunci cand soseste momentul, ai atat de multe optiuni incat va fi foarte greu sa alegi.

    RăspundețiȘtergere