Pagini

vineri, 4 septembrie 2015

Manastirea Tudor Vladimirescu ,jud Galati

De Sf Marie(15.august 2015) cumnata ne-a propus sa mergem la manastire.Eu de indata cum am auzit era o bucurie, dar stateam si cu inima indoita pe de-o parte pentru ca nu avea cine sa stea acasa sa aibe grija de...toate.Dar numai bine ca sotul s-a oferit el sa stea si am stat linistita timp de cateva ore si m-am eliberat de stresul si grijile de acasa.
Cum am ajuns acolo,parca eram intr-o alta lume...cu exceptia aglomeratiei ce era si calduri de afara,am trecut cu bine peste toate.Nu ne-am dus de dimineata,am plecat pe la vreo 9 si ceva ,am facut o ora si ceva pe drum si ma bucur ca am stat si la slujba.A fost o bucurie pentru mine sa-l vad pe Inalt Prea Sfintitul Casian unde toata lumea se imbulzea sa-l atinga si sa-i sarute patrafirul...m-am dus si eu si ma bucur tare mult pentru asta.

Dupa slujba,toata lumea lua agheasma si anafura.Am aprins cate-o lumanare ,ne-am luat cate ceva ,am privit florile si gradinile de care au grija maicutele(din cate m-am informat sunt in jur de 200 de maicute ,locul 3 dupa Varatec si Agapia)).Sunt foarte surprinsa deoarece ele isi fac timp sa aibe grija de gradini ,de animale,pasari ,livada,vie unde nu vedeai nici un fir de iarba si toate erau udate si inflorite foarte frumos.
Ca la ori si ce manastire era paza ,dar cu acea zi erau multi politai care dirijau circulatia,dar cu toate acestea tot s-a intamplat mici incidente.

Poarta de la intrare te duce un pic in eroare deoarece aceasta este tipic maramureseanca si a fost lucrata in anul 1992.Muzeul  detine in jur de 100 de icoane care sunt pastrate cu sfintenie.Manastirea mai detine si ateliere de scluptura,pictura,mobilier bisericesc,croitorie,covoare....

In multimea de oamenii care venise sa se roage si sa-si gaseasca linisetea mai vedea cate un grup de romi in care iti era teama sa nu iti smulga geanta sau cine stie ce aveau i in cap.Dar ma bucur ca de aceasta data au fost macar aici linistiti si nu au facut scandal.





Domnul sa va ajute!!!
Pe curand.

Un comentariu:

  1. Frumoasa manastirea prezentata de tine!
    Din pacate nu am vazut-o.
    Un weekend minunat sa ai!

    RăspundețiȘtergere