Pagini

vineri, 5 decembrie 2014

Scoala pentru o Romanie Verde

Dragii prietenii,va rog si pe voi sa aveti grija de mediul inconjurator.


Cu totii am auzit de reciclarea materialelor,de la televizor sau poate ati citit  presa.
Reciclarea este procesul de refolosire a materialelor si produselor vechi pentru crearea altora, fara a apela la materii prime noi.
Poate ca nu de multe ori  ne dam seama sau nu ne intereseaza, dar anual oamenii produc zeci de tone de gunoaie care sunt depozitate in gropi speciale.

Deteriorarea mediului este cauzata de: existenta prea multor automobile, a prea multor fabrici care functioneaza dupa tehnlogii vechi, poluante,de taierea padurilor etc.
Prin acest articol vreau sa indemn cadrele didactice si nu numai sa ,organizeze o astfel de actiune prin care sa adune maculatura si in schimb vor fi premiate .Tot ce trebuie sa faceti e sa te inscrie in Zibo.ro http://www.zibo.ro/staticpages/Recicleaza-hartie-in-beneficiul-scolilor-din-Romania-453  si puteti aduna orice de la hartie ,pet-uri cat si doze de aluminiu,iar o echipa se va ocupa cu preluarea lor,aceasta campanie este promovata si sustinuta de S.C. ECOPIM RECYCLING S.A.
Scolile ,gradinitele vor primi banii ,iar profesorii si elevii vor primi diplome de merit si participare.
O astfel de campanie a fost demarata cand am fost la liceu, mi-a parut atat de bine ca pot ajuta pentru imbunatatirea mediului inconjurator.Daca toti am fi asa ,nu s-ar mai fi desfasurat astfel de campanii.Eu te exemplu nu arunc hartiile pe drum,le pastrez si le pun la cos sau orice lucru care pe care il am si nu imi este de folos,nu il pot arunca,le pastrez.Scolile de la mine din judet sau localitate , care se vor inscrie la aceasta campanie,sa stiti ca pot si eu dona o cantitate de materiale cum ar fi hartie,reviste, carti si tot felul de deseuri,de mult timp imi doream o astfel de campanie,pentru ca nu stiam cui ii le pot dona si nici de ele nu vroiam sa ma debarasez.

De ce sa arunci la gunoi resturile de hartie si plastic? Cu aceste resturi, scolile isi pot sustine o parte din activitatea scolara!
Cel mai premiat program ecologic prin care scolile se pot autofinanta prin colectarea si reciclarea de hartie, PET-uri si doze de aluminiu,in program se pot inscrie orice scoala,liceu sau gradinita de pe teritoriul Romaniei.




Poluarea mediului poate fi redusa datorita tehnologiilor moderne si utilizarii maculaturei.Cu totii suntem responsabili de ceia ce se intampla in jurul nostru si fiecare dintre noi poate contribui cu cate ceva la protejarea si conservarea mediului inconjurator.
In Romania sunt multe organizatii care se ocupa cu reciclarea deseurilor menajere ,de asemenea multe firme au incheiat contracte cu aceste asociatii pentru preluarea si reciclarea maculaturi.Elementele care au cel mai mult de suferit si sunt afectate sunt peisajele, solul, apa, flora, fauna, monumentele, parcurile si rezervatiile, precum si biosfera.
Stiati ca...

  • Fiecare tona de hartie reciclata salveaza 17 copaci
  • Reciclarea reduce numarul de agenti poluanti din aer si apa
  • Reciclarea ajuta la conservarea resurselor naturale precum lemn, apa ...
  • Previne distrugerea habitatelor naturale ale animalelor

Ce trebuie sa facem?....e foarte simplu...
-sortam gunoaiele
-separam hartia,sticla,metalul plasticul
-sa nu aruncam gunoaiele la intamplare,ci numai in spatiile destinate si la categoria care trebuie.


Asadar, a recicla inseamna sa existe in permanenta un circuit al materiei care poate fi refolosita mereu si care sa produca efecte benefice, atat pentru oameni cat si pentru mediul inconjurator.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu