Pagini

marți, 15 martie 2016

Concurs -Ziua Mondiala a apei

UPDATE: castigatorul concursului este nr 10...deci astept datele in mesaj privat pentru a-i livra premiul.Hadasa Almasan e castigatoarea,felicitari.Stati pe aproape zilele acestea va urma alt concurs.


Ziua mondiala a apei se serbeaza in fiecare an pe data de 22 martie.Este o zi in care sarbatorim apa si in care se atrage atentia,la nivel mondial,asupra populatiei care sufera de lipsa apei.Inca din liceu serbam aceasta zi unde am invatat ca este foarte importanta,dar noi,oamenii,nu prea dam mare importanta.
In prezent Ziua mondiala a apei este sarbatorita in intrega lume ,aducand in centrul atentiei diferite aspecte.Dupa cum stiti apa este elementul de baza in toate culturile si religiile .Apa este esentiala pentru sanatate ,fara ea nu putem sta.O persoana poate rezista cateva saptamani fara mancare ,dar fara apa mai mult de 3 zile nu cred ca poate rezista.Apa este foarte esentiala pentru supravietuirea noastra.

In fiecare zi noi avem acces la apa pentru baut,gatit si igiena personala.Numai ca unele persoane,industrii consuma (foarte) multa apa si chiar uneori fac risipa.Atunci cand vine vorba de rauri,canale,fluvii ,lacuri noi nu mai suntem la fel de igienici si aruncam gunoiul acolo unde ne vine,dar inainte de a face acest lucru nu ne gandim,la noi.De resursele de apă depinde funcționarea ecosistemelor și circuitul apei este esențial pentru realizarea gestionării durabile a apei.
Fiecare produs fabricat are nevoie de apa.Spre exemplu pentru se produce o coala de hartie se consuma 10l de apa pe cand la fabricarea a 500g plastic e nevoie de 91l apa.Cererea de apa la nivel global a inceput sa creasca inca din anul 2000.
Apa este necesară și în asigurarea alimentației, pentru irigațiile plantelor folosite în alimentație, pentru asigurarea apei necesare animalelor și păsărilor, pentru procesul de fabricație a produselor alimentare. Apa este foarte importanta.

info:agerpres.ro



 Anul acesta Tupperware lanseaza o campanie de strangerea sticlelor de plastic.Astfel, oricine aduce 5 pet-uri la sediul distribuitorului Tupperware si cumpara o sticla ECO Tupperware, primeste GRATUIT inca o sticla. Campania are loc in zilele de 19-20 Martie in Bucuresti si 22 Martie in Constanta, Brasov si Braila.
Impreuna cu sponsorul Tupperware ,care ofera un cadou intregi famili 4 sticle ECO (2 sticle mari si 2 mici).Fie ca le folositi dvs sau copii ,sau intreaga familie acestea vor fi foarte utile si practice.

Aveti acum posibilitatea sa le castigati in orice colt al tari.




Tot ce aveti de facut este sa lasati un comentariu la aceasta postare sa ne spuneti daca dvs reciclati sticlele de plastic si cum faceti acest lucru.Concursul se va termina pe data de 20.03 iar pe data de 21.03 voi anunta castigatorul printr-un update la aceasta postare.Daca lasati comentariu in anonim va rog sa lasati o adresa de mail.nume facebook sa va pot indentifica pentru premiu.

Mult succes.

35 de comentarii:

  1. Nu am reciclat sticlele de plastic niciodata

    RăspundețiȘtergere
  2. Din pacate nu reciclez,dar pe viitor ma voi implica...email : yaonychir.youlolo@yahoo.com ,fb.Brenda ioana Cojan : https://www.facebook.com/Chirvase

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna :)
    FB: Georgiana Loredana Lazar
    e-mail : gia_ana80@yahoo.com
    Din dopurile de la sticle , sotul meu face covorase foarte frumoase. Sticlele le reciclam selectiv la pubela pentru sticle de plastic.

    RăspundețiȘtergere
  4. Da am reciclat si din ele am facut in trecut un penar cu fermuar pe mijloc si a iesit super ! La fel se mai poate face din peturi glastre pentru flori eu am avut .

    RăspundețiȘtergere
  5. Ghizdavu iuliana;Ghizdavu Iuliana · Works at Asistenta medicala generalist
    Peturile le strivesc ,le aplatizez astfel se deformeaza si volumul lor se reduce ,le strang intr-un sac apoi le duc la containerele special amenajate ,aproape de blocul meu ,unde este si ghena de gunoi si le introduc in containerul pe care scrie peturi ,de preferabil adun peturile uscate si curate ,eu zic ca sunt mai utile (bine inteles ca putem fi inventivi si sa taiem de la jumatate o stilca de plastic si sa o folosim pe post de suport de pixuri ,pensule de machiaj ,exteriorul petului putem sa il imbracam in diferite materiale pentru a arata mai frumos ,apoi mai putem sa facem vaze de flori ,sau mai putem sa le folosim pe post de ghiveci de flori ,umplem petul taiat cu pamant si punem flori in el ,sunt multe variante )e-mail;giulianasimona@yahoo.com ,multumim :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Avramescu Evelina Mihaela
    Eu sticlele le strang intr-un sac si le dau la oamenii care aduna sticle de pe strada mea.

    RăspundețiȘtergere
  7. Normal ca le reciclez , intotdeauna le depun in containerul special amenajat din cartier !

    RăspundețiȘtergere
  8. Le reciclez de fiecare data,punandu-le in containarul special amenajat din apropierea blocului,dar le gasesc si diferite intrebuintari in gospodarie,ca de exemplu:in fiecare primavara,tai bidoanele de 5-6 l sau sticle de 2 l pe verticala (partea superioara),le umplu cu pamant de flori,pun seminte de flori si astfel balconul meu devine o adevarata oaza de liniste.
    Dintr-o sticla goala de 2 l puteti confectiona un suport perfect pentru depozitarea pungilor de plastic.Taiati partea de sus si pe cea de jos si fixati-o invers cu suruburi in interiorul unui dulap de bucatarie sau intr-un bufet.Umpleti sticla cu pungile reciclate (mai intai goliti-le de aer) si trageti-le prin capatul de jos.Puteti sa confectionati in acelasi mod un dozator de snururi,folosind o sticla de 1 l si scotand un capat prin partea inferioara a sticlei.Cand cumparati o punga mare de zahar de 2 kg,incercati s-o turnati intr-o sticla de plastic,cu maner, curata si uscata.Zaharul nu se va mai intari si,datorita manerului,veti putea manui mai usor recipientul.

    RăspundețiȘtergere
  9. Reciclez sticlele,depunandu-le in locurile amenajate,dar le mai gasesc si alte intrebuintari.Pe perioadele de seceta,puteti sa udati plantele la radacina,cu ajutorul unor picuratoare montate in gradina.Confectionati-le din sticle de plastic,mari si curate.Faceti o gaura mare in partea de jos a sticlei,apoi dati cu burghiul 2-5 gaurele de 2 mm in diametru,in capac sau in jurul acestuia.Ingropati sticlele cu capac,cu fundul in sus,mai jos decat plantele care trebuie udate,apoi umpleti-le cu apa prin gaura facuta in fundul sticlei.Confectionati etichete de identificare pentru legumele,verdeturile, si florile plantate in gradina decupand cateva fasii pe verticala din doua sticle mari si curate de apa.Fasiile trebuie sa fie de latimea pliculetelor de seminte,dar de doua ori mai lungi.Pliati cate o fasie de plastic peste fiecare pliculet de seminte pentru a-l proteja si capsati-le,atasandu-le cate un betisor rezistent.Spor la treaba!

    RăspundețiȘtergere
  10. Un specialist în protecția mediului spunea ca nu avem la dispoziție generații pentru a repara tot ceea ce poluarea a distrus, ci doar câțiva ani. Adevărul este ca planeta noastră suferă din ce în ce mai mult. Odată cu ea suferim si noi, doar suntem facuti din tarana. Așadar dacă îmi permit să dau milioane în fiecare lună pentru medicamente, de ce nu mi-as permite să am la fel grijă și de mediul în care trăiesc?
    Personal, nu aștept ca schimbarea să pornească de la alții, mă asigur de mine sa am grijă de planeta și încerc să le insuflu aceleași idei, mai ales generațiilor mai tinere.
    Cat despre reciclare, sunt atenta sa sortez gunoiul, refoloseac peturile in casa ca recipiente pentru camara, dar imi place mult saa le refolosesc in diverse proiecte DIY. Astfel le fac sa reziste pentru mai mult timp în scop util, nu să reziste mai mult timp pentru a deteriora mediul.
    Mai: Hadasa.almasan@yahoo.com
    Fb: Hadasa Naomi

    RăspundețiȘtergere
  11. Buna!Eu reciclez sticlele la tomberoane special amenajate pentru asa ceva , acasa cat si la locul de munca.

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu recicle sticlele de plastic la tomberonul special amenajat la coltul strazii.

    RăspundețiȘtergere
  13. Eu stau la casa și le pun frumos într un sac de rafie,apa este ultraimportanta.

    RăspundețiȘtergere
  14. Eu pun sticlele de plastic in locuri amenajate,dar le mai gasesc si alte intrebuintari in gospodaria mea,ca de exemplu in organizarea atelierului de lucru.Se intampla adesea sa pierdeti timp pentru a gasi cuiul,carligul de rufe sau agatatoarea potrivita pentru o rama.Faceti-va ordine in atelier cu ajutorul unor sticle de plastic de 2 l.Faceti cate o despicatura aproape de gura sticlei in partea opusa manerului.Folositi recipientele pentru a depozita si sorta maruntisurile care au tendinta sa se strecoare prin crapaturile mesei de lucru.

    RăspundețiȘtergere
  15. De obicei in containere pt sticle..in afara de ce mai folosesc prin gospodarie

    RăspundețiȘtergere
  16. Noi reciclăm sticlele direct acasă, folosindu-le pentru flori sau pentru decort. Până acum nu am dus la reciclat decât de câteva ori în Auchan.

    RăspundețiȘtergere
  17. Stau la curte si le folosesc in foarte multe " inventii utile"!Le mai dau si oamenilor care le aduna pe strada in ziua de colectare a gunoiului !trufasuioana@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere