Pagini

joi, 31 martie 2016

Un PC cu putere...

Aveam un proiect foarte important de făcut,când la un moment dat a început sa mi se încălzească procesorul si sa îmi dea unele semne ca e pe ducă.Ce sa fac acum ca trebuia sa-l termin in câteva zile si altul nu mai aveam.Si scrisesem aproape jumătate din proiect, cu poze si alte detalii care îmi trebuiau, dar acum nu știam daca s-a mai salvat.Timpul era scurt si se scurgea foarte repede,iar eu trebuia sa am totul la timp pentru a finaliza o nouă proba.

Am intrat într-un magazin online sa vad ce oferte au la SSD,ca eu l-am dus la un service si mi-a spus sa aștept cel putin o săptămână pana când vine comanda.Pentru mine era prea târziu, mi-a spus ce problema are si am încercat sa mi-l fac singura din cunoștințele ce le aveam,speram sa reușesc si iată ca am reușit.Eu aveam un HDD care abia pornea aplicațiile si fișierele,mi-as fi dorit de foarte mult timp un SSD dar nu prea am avut timp si pentru el sa-l îmbunătățesc.De aceasta data nu am mai avut încotro.
HDD(hard disk) este dispozitivul de stocare al unui calculator.Cea mai mare si importanta parte a software-ului cu care lucrează un calculator zi de zi se afla pe hdd.Acesta poate fi de mai multe categorii 3 inch,2 inch.Acestea pot fi interne si externe .Cel intern funcționează in interiorul unității,iar cel extern incorporează un drive de 3.5 inch si necesită și o sursă de alimentare separată dar mai sunt si alte soluții prin USB care folosesc interfața FireWire, eSATA. Dar am ales sa-l îmbunătățesc mult mai bine cu un SSD.

In magazinul online SSD am găsit o grămadă de tipuri si mi-a fost foarte greu la care sa ma opresc.Multe oferte si preturi pe măsura.Un SSD are un principiu de funcționare fundamental diferit de clasicul HDD. Este total lipsite de piese care se învârt sau oscilează sub acțiunea unui câmp electromagnetic, SSD-urile își văd performanțele limitate doar de calitatea chip-urilor de memorie si viteza controller-ului dedicat.Așadar acestea pot fi de sute de ori mai rapide în privinţa timpilor de acces la date şi ating viteze de transfer net superioare. Si iată ca m-am oprit la unul singur unde aveau oferte SSD Kingston.
Sursa computerica.ro

Avantajele unui SSD

1. Viteza de acces a aplicațiilor este punctul forte al acestuia.Aplicațiile si fișierele se deschid aproape instantaneu de parca mi-am schimbat calculatorul cu totul.
2. Rezistenta la șocuri.Laptop-urile fiind portabile acestea sunt expuse căzăturilor ,iar SSD-urile oferă o rezistentă mult mai mare la șocuri fata de HDD.
3. Defragmentarea nu mai este necesara.De multe ori pe zi făceam defragmentare si mult timp așteptam ca aceasta sa se termine.dar acum am spus ADIO.

Acest SSD Kingston SSDNow KC300 SATA3 120GB este alegerea ideala la un buget redus ,daca nu vrei sa investești mult într-un SSD .Chiar daca nu este un model de top ve-ți observa îmbunătățirile. Daca vrei sa investești mai putin pe site sunt multe modele.
In concluzie cred ca SSD-urile sunt mult mai bune decât un HDD ,acestea răspund rapid.Iar pasionații de jocuri ,filme își pot îmbunătăți laptop-ul sau calculatorul.Iar într-un final am reușit sa-mi termin la timp proiectul sa ies in fata tuturor si sa-l prezint.Am fost atât de mandra de ce am lucrat încât am primit multe aplauze si aprecieri.


surse: computerica.ro , mediatot.ro 
 Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog2016.

Un comentariu: