Pagini

duminică, 26 octombrie 2014

Florile pasiunea mea

     

                De mica am o pasiune....si anume ce a florilor....fie ele mici ,mari ,gradina ,apartament ...imi imi plac enorm.
    Imi place sa am grija de ele sa le rup frunzele uscate ,sa le pun apa..sa le feresc de soarele arzator al verii....


Aceasta floare se numeste Brugmansia sau Trompeta ingerilor este un arbust peren, originar din zone calduroase precum Brazilia, Chile si Ecuador.

Arbust ornamental,este preferata in special datorita florilor sale , sub forma de trompeta,este un arbust cu tulpini semilemnoase ce poate atinge o inaltime de circa 1,5 m. Are frunze ovale, mari si lucioase, de culoare verde crud. Florile sale au forma de trompeta si emana un parfum placut. Coloritul acestora variaza de la galben deschis la roscat.




Prefera caldura destul de ridicata, cuprinsa intre un minim de 5 C si un maxim de aproximativ 25 C. De aceea, planta se va dezvolta armonios in conditii de sera, in interiorul casei sau in gradina, pe timp de vara. Este o planta sensibila la inghet, care nu va face fata temperaturilor exterioare scazute din timpul ierni.






Pentru a inflori, este esential sa o plasezi intr-un loc bine luminat al casei ori al gradinii, in sol alcatuit din parti egale din pamant de gradina, mranita, turba si nisip (in special in cazul in care o cultivi in ghiveci).

Are nevoie de udari minime, saptamanale, pe durata verii. In timpul iernii, redu frecventa udarilor la de doua ori pe luna.

Primavara, inainte de inceperea perioadei de inflorire,cultivata in ghiveci va necesita schimbarea solului sau reimprospatarea acestuia.

Inmultirea

Trompetei ingerilor se face prin butasi, primavara, in aprilie si mai. Butasii desprinsi trebuie plasati direct in pamant - au nevoie de sol umed si nisipos - unde vor prinde radacini. Se recomanda protejarea lor de curentii de aer prin acoperirea cu o folie de aluminiu. Aceasta le va asigura, in plus, si caldura de care au nevoie pentru a se dezvolta.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu