Pagini

duminică, 26 octombrie 2014

Trandafiri de gradina

          Am o pasiune pentru trandafirii....ii ador foarte mult nu cred ca e cineva  carora sa nu le placa trandafirii.
Tulpina, poate fi cățărătoare sau târâtoare, de înălțime variabilă în funcție de soi .Se înmulțește atât pe cale sexuată (prin semințe) cât și pe cale asexuată (drajoni, butași, marcotaj, altoire).
 Ca plante ornamentale, se folosesc în parcuri și grădini , având o deosebită valoare decorativă. Ca flori tăiate se pot folosi în aranjamente florale și în arta buchetieră, fiind foarte apreciate pentru colorit și parfum. Se întrebuințează și pentru extragerea uleiurilor eterice din petale.
 Trandafirul este simbolul dragostei,frumuseti si perseverentei.Trandafiri albii sunt asociati cu ideea iubire pura,cei galbeni cu gelozie si cei rosii cu iubire pasionala.
Nobili si delicati ,trandafiri se vand anual numai in America de Nord in numar de peste 20 de milioane de flori taiate.Trandafirii au de asemenea nevoie de o ingrijire speciala ,frumusetea nefolosindu-le in fata daunatorilor,ei fiind frecventi atacati de ciuperci si diferiti paraziti.
Trandafirii se planteaza in lunile august si septembrie in sol fertil si bogat in humus.Dintotdeauna oamenii au avut o mare pasiune pentru trandafiri.Podelele palatului Cleopatrei erau pavate cu petale de trandafirii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu