Pagini

duminică, 26 octombrie 2014

Muscatele

Muscatele o floare cu flori multe, viu colorate si frunze frumoase, rotunjite si usor parfumate, se simte bine in plina lumina si plin soare, intr-un loc aerisit, dar fara curenti de aer.


Mutarea plantei se face primavara. La plantele mai batrane se scurteaza radacinile prea lungi si prea groase si se taie la jumatate din inaltime tulpinile pentru a usura aparitia unor noi lastari. Cand florile se ofilesc taiati ramurile pe care se afla prima pereche de frunze de sub flori.

Asigurati vara o temperatura intre 20 si 24 grade Celsius. Mentineti umiditatea compostului si lasati sa se usuce de la o udare la alta.


    

La jumatatea verii, cand se termina perioada de inflorire, se lasa plantele in repaus timp de 6 saptamani si se uda doar pentru a evita uscarea compostului si se intrerupe adaugarea ingrasamantului.

Muscatele sunt plante destul de rezistente la temperaturi scazute, dar si la soare direct. Metodele de inmultire sunt cele prin butasi sau prin seminte. Inmultirea prin butasi este mai sigura si mai rapida, iar planta tanara va pastra trasaturile plantei mame

  

Cand frunzele sunt prafuite si nu exista posibilitatea sa fie spalate de ploaie, atunci puneti ghiveciul in cada din baie si stropiti frunzele cu apa. Cel mai bine este sa verificati daca apa este dura, pentru ca multe plante sunt afectate de aceasta


     Muscata poate inflori in orice anotimp daca are indeplinite conditiile minime de lumina, apa si temperatura. Prefera temperaturi de 15-18 gr. Celsius pentru inflorire. Daca lumina este insuficienta, frunzisul va fi sarac si deschis la culoare, patat. Rugina care apare in mod frecvent pe frunze se intinde rapid, de aceea cand vedeti o frunza patata trebuie rupta pentru a evita imbolnavirea altora.



Anul trecut am pierdut din ele...dar poate in viitor imi voi recupera o parte din ele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu