Pagini

duminică, 4 ianuarie 2015

Sarbatorile, cu si fara zapada!

Fara zapada de sarbatori...De vreo cativa ani,am vazut Craciun si respectiv Revelion fara zapada.Dar parca anul; acesta a fost prea de tot,de Craciun in zona unde locuiesc eu,Braila, Gradele au ajuns undeva la 20 si ma miram asa de tare,credeam ca a venit Pastele si nici decum Craciunul.



In loc sa-l asteptam pe Mos cu saniuta trasa de reni ,anul acesta a ajuns cu alte mijloace de transport,care nu avea acelasi farmec ca in altii ani.Toata lumea cred ca isi dorea zapada de Craciun,unii au venit la noi in tara sa petreaca aceste sarbatori dar fara...zapada.Dar rugandu-ne de zapada,aceasta a venit,fara ezitare.
Ne-a amagit o zi ca cativa fulgi de nea,care s-au topit apoi in zilele de 27 -28 decembrie a nins ,ca in povesti.
SE tarii era sub asediul codului rosu,localitati fara curent,fara apa si mancare.
Intr-adevar asa a fost,cum anunta la vreme pe toate programele de stiri dar nu totii au fost pregatit pentru acest lucru,care majoritatea nici nu l-au luat in seama.Au plecat la drum cu copii,nu si-au facut cumparaturile de care aveau nevoie si tot asa.
In tot timpul,ascultand vremea si toate site-urile pe internet anuntau acest cod,am facut provizii pentru o perioada buna de timp,pana la desfundarera drumurilor.Nu stiu cum sunt alte persoane, mai ales tineretu ,care vede peste tot la stiri dar nu isi fac provizii,asteapta autoritatile sa intervina pentru a le da de mancare.
A intervenit armata la noi anul trecut,a trect un pic pe strazi,a dat zapada si a intrat pe la batrani mai nevoia si gata,dar nu a facut nimic mai mult cu mancare sau altceva.
Nu suntem o zona chiar asa,in care autoritatile din localitate sa nu faca absolut nimic,primarul a avut grija atunci cand s-a luat curentul pana seara a si venit,de paine sau alimente nu ne plangem,pentru ca avem brutarie in sat si tot timpul face paine,dar si magazine care aduc zi de zi tot ce ne trebuie.















De revelion,toate drumurile se desfundase,dar am avut un ger naprasnic ,cred ca era -20,era asa de frig,incat nu m-am incumetat sa imi iau rochita in acea seara...deosebita.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu