Pagini

sâmbătă, 31 ianuarie 2015

Tu cum economisesti in bucatarie?

Asigurarea energiei organi9smului uman este o functie vitala,fara de care respiratia,activitatea inimii.a creierului ,ficatului,excretiei,activitatea musculara ,crestrea si reproducerea nu ar fi posibile.
Oviata sanatoasa se bazeaza pe tinerea din frau a tendintelor de acumulare a grasmilor in corpul uman ,in decursul timpului ,inclusiv prin diete alimentare.Majoritatea oamenilor din ziua de azi se confrunta cu aceasta problema a ingrasarii si a dietei.

Zi de zi sunt multe tentatii ,toata ziua ne-o petrecem la birou ,si seara stam la televizor si...mancam.
E foarte important sa mancam cu placere ,dar cel mai important e ca acea mancare sa fie sanatoasa ,iar o alimentaie sanatoasa poate fi chiar ieftina..Unele dintre cele mai traditionale si sanatoase, sunt acele legume si fructe cultivate direct in gradina.



O alimentatie sanatoasa o puteti compune      respectand acest model al ''piramidei alimentelor''.


Cartofi,painea,paste fainoase ,orezul si fulgi de cereale-sunt bogate in amidon care va pot oferi zilnic energia de care aveti nevoie,nu ingrasa decat daca sunt gatite cu grasimi,plus de asta sunt o sursa de proteine,vitamine si substante minerale.

Legumele,zarzavaturile si fructele-sunt bogate in substante minerale si vitamine.
Dar unii dintre noi nu consuma destul,asadar incercati sa mancati legume si fructe atunci cand le e sezonul si profitati de aceasta ocazie(in special cei care locuiti la casa si puteti sa mancati direct din gradina proprie).Puteti pune si la pastrat prin congelare,uscate sau prin conserve.Eu cred ca e bine sa mancati in fiecare zi cel putin 5 portii de legume si fructe..


Carnea ,pestele si leguminoasele-fasole,linte-consumul grasimilor animale in cantitati mari e principalul risc pentru sanatate.Grasimile saturate se gasesc cel mai frecvent in carnea de vita,iar datorita acestora ne putem ingrasa sau chiar cea mai cunoascuta e obezitatea.
Grasimile nesaturate-se gasesc in carnea de pasare,oua ,linte ,fasole care nu prezinta mari riscuri.
Pestele ,este cel mai recomandat ,la fel si ficatul care contine fier.

Laptele si produsele lactate-sunt bogate in proteine si sunt importante pentru o alimentatie sanatoasa .Dar sa stiti ca si ele au un continut ridicat de grasime animala.Pentru bebelusi laptele cel mai bun e laptele de la san ,dearece au tot ce e neceasar pentru dezvoltare cat mai sanatoasa.

Grasimile ,uleiurile si zaharurile-dupa cum se observa ele sunt clasate pe primul loc.Asadar cu cat consumam mai putin cat atat mai bine.E recomandat ca mancarea sa fie gatita prin fierbere,oala sub presiune,cuptor cat si pe gratar Eu am evitat consumul excesiv de dulciuri ,zaharul ,deoarece ingrasa si provoaca aparitia cariilor.

Respectand aceasta piramida puteti economisi in bucatarie,iar aceasta dieta al consumul excesiv a produselor care ingrasa pote fi respectata foarte usor.Ve-ti avea un stil de viata sanatos datorita acestei piramizi care este descrisa asa cum se cuvine,si pe intelesul tuturor.

Eu m-am hotarat sa-i raspund provocari lui Jamie Oliver prin acest articol.


Irosirea mâncării este o problemă acută în țara noastră. Vestea bună este că fiecare dintre noi poate face o diferență în acest sens. Jamie Oliver propune în noua sa carte, “Economisește cu Jamie”, apărută la Curtea Veche Publishing, un nou stil de a face cumpărături, de a găti și de a utiliza alimentele astfel încât să economisim mai ușor. Rețetele sunt realizabile cu un buget redus și gândite astfel încât să valorifice la maximum ingredientele.

Cu totii cred ca il cunoastem pe binele cunoscutul bucatar al lumii Jamie Oliver,care prin pasiunea s-a pentru gatit putem gasi retetele sale pe internet sau chiar in carti acolo unde le putem vedea ori de cate ori avem nevoie.
Asadar pentru a fi cu ochii pe subiectele #SaveWithJamie si #EroulSaptamanii,trebuie sa le urmariti iar pentru a participa la acest concurs te provoc si pe tine draga cititorule sa raspunzi acestei provocari chiar aici si pe Blogal Initiative care sustine aceasta campanie.

Un comentariu:

  1. Adevarul e ca se consuma multe alimente, si aruncam multa mancare. Foarte bun articolul tau.

    RăspundețiȘtergere