Pagini

vineri, 16 octombrie 2015

Muscatele pregatite de iarna

Dragi iubitori de flori a sosit si mult asteptata ''iarna'' care ne face sa ne bagam florile in casa.Cum afara a scazut temperatura ,si de la o zi la alta e din ce in ce mai frig pentru ele,mai ales daca sunt si pretentioase de vreo 2-3 zile ma tot chinui cu ele ...dar in sfarsit am reusit sa le pun la locul lor si asa vor ramane pana la primavara.

De cand eram mai mica aveam aceasta pasiune cu florile de ghiveci.Acum vreo 2 ani aveam toata casa plina cu florii si cand venea cate cineva la mine in vizita imi spunea ''dar ce este aici la tine gradina botanica'' si uite asa au inceput sa-mi moara din ele ,una cate una pana cand le-am pierdut pe cele mai frumoase si mai ''batrane'' flori.Dar cu ajutor din partea cunoscutilor am incercat sa le prind la loc dar nu la fel de multe ,acum detin in mare parte numai muscate care au 1 an sau sunt puse din primavara.Am vazut ca le place la mine si de primavara de cand le-am scos afara pana acum m-au incantat numai cu flori frumoase si colorate.








Este cea mai populara si raspandita floare din lume,care impodobeste orice tersa,balcon cu frumusetea ei.  Muscatele nu sunt chiar asa de pretentioase fata ca alte flori,le trebuie si lor in mod regulat apa,frunzele uscate sa fie rupte,si ingrasamant,iar daca vreti sa va bucurati de cat mai multe flori din partea lor sa stiti ca iubesc lumina. Am obervat de curand ca la unele muscate radacina le iesea afara si porificiile de drenaj asa ca am schimbat-o intr-un vas mai mare nu conteaza pamantul ,ca lor le place si cel de gradina dar si amestecul.Iar la cele ''batrane'' care aveau o crestere neramificata le-am tuns ,iar lastari i-am bagat intr-un vas cu apa si lor acum le va da  noi lastari care va avea o coroana foarte frumoasa.

Am vazut ca la unele muscate li s-a inrosit frunzele aceasta cauza fiind din cauza temperaturi presupun eu,pentru ca atunci cand era soare si era frumos le mergea tare bine.Tempratura ideala pentru ele este de 18-21 ziua si 12 noaptea.Dar cu zilele acestea ploiase si urate ,cu temperaturi scazute le dat peste cap si acest lucru m-a impis sa le bag inauntru.
Periodic trebuie ciupite varfurile pentru ca planta sa aibe un aspect frumos si placut.Acum 2 ani aveam si vreo cateva muscate englezesti dar le-am pierdut si imi pare asa de rau de ele , erau frumoase dar cu putina vointa poate voi avea noroc sa mi le cumpar.


Adunate toate pentru ca sunt...
murdare si cu frunze uscate.

La spalare ghivecelor
Dupa o baita...




le-am lasat sa se zvinte .




Dupa ce s-a zvantat...

Inauntru
fiecare la locul ei
cele mari jos..

iar restul...
pe fereastra.




Voua va plac florile???De care aveti???

10 comentarii:

  1. Gabriela Balasa Matei17 octombrie 2015 la 11:08

    Imi plac foarte mult muscatele si incerc si eu sa le prind, am cativa lastari care s-au prins. Abia astept sa vad ce flori au.

    RăspundețiȘtergere
  2. Gabriela Balasa Matei17 octombrie 2015 la 11:13

    imi plac foarte mult muscatele! Am cativa lastari, abia astept sa vad ce flori au.

    RăspundețiȘtergere
  3. recent m-am apucat si eu de gradinarit, foarte util :) , multumesc

    RăspundețiȘtergere
  4. Superbe imi plac foarte mult si eu am cateva .

    RăspundețiȘtergere
  5. Vasile Mihaela Cosmina17 octombrie 2015 la 12:25

    sunt foarte frumoase! sa fie mereu inflorite si sa ai parte de ele! eu ador orhideele la ghiveci

    RăspundețiȘtergere
  6. si ale mele sunt deja pregatite pentru sezonul rece si bine adapostite de frig.

    RăspundețiȘtergere
  7. FLORII SUPERBE FELICITARII UN ARTICOL MINUNAT

    RăspundețiȘtergere
  8. Un articol interesant,imi plac florile ,frumoase muscate!

    RăspundețiȘtergere