Pagini

marți, 10 noiembrie 2015

Vacanta cu peripetii

Acum un an si ceva, am mers in vacanta cu câțiva prietenii de familie.Noi nu avem o mașină cu care ne putem deplasa oricând avem nevoie si de aceia am mers mai mulți, ca distracție sa fie si mai frumoasa.Numai ca nu prea a fost așa, știți voi socoteala de-acasă nu se potrivește cu cea din târg.Bucuroșii ca vom pleca pe un traseu pe care nu-l mai făcusem niciodată, cu bagajele pregătite si multe măruntaie(cosmetice, camera video, încărcătoare, tableta si medicamentele, care uneori avem mare nevoie de ele) am plecat la drum.Dar un lucru foarte important îl uitasem de făcut, verificarea mașinii in caz de vreo defecțiune sa nu stam in drum.Cred ca nu ați pățit si voi așa ca noi.
Transfagarasan

Am plecat pe traseul Transfăgărășan -Transalpina unde ai foarte mult de mers dar si de urcat.Aici sunt foarte multe curbe si trebuie sa fi tot timpul atent si pregătit pentru orice eventualitate.La o altitudine de 2000 se afla cel mai frumos traseu din tara(după părerea mea) unde ai ce vedea, iar peisajul e splendid, e o placere sa mergi pe aici si mai ales sa locuiești prin apropiere.Numai sa ai si o mașina care nu te lasă la greu si sa o poți repara de îndată, oriunde ai fii.Problema noastră a fost un ''grava'' pentru ca s-a oprit atunci când aveam de urcat si nu știam de ce. Marian(prietenul nostru) nu își dădea seama ce are, pentru ca niciodată nu mai pățise așa cu ea, hai ca fiecare o pana, schimbare piese, ulei si mici defecțiuni minore, dar sa ți se oprească instantaneu din drum si sa nu știi ce are asta e si mai grav.A încercat el de doua, trei ori sa o pornească dar degeaba nu mai vroia deloc.... Sa ți se oprească motorul si sa nu ști cum sa îl faci sa meargă din nou mai ales ca trebuia sa ajungem in timp la destinație, am început fiecare cu ideei gen, ca e apa in benzina, si sa mai încercam s-o pornim, sau ca s-a dereglat pompa de benzina...
Transalpina


Dar nici una dintre variante nu a fost buna ce credeți ca ar fi putut fi de vina ?Cum nici unuia nu i-ar fi trecut prin gând sau cap așa ceva era de fapt vorba de baterie, bat-o vina.S-a stricat si nu mai mergea mașina nici încercând sa punem borne la alta baterie sa luam curent, asta era trebuia sa cumpărăm o baterie noua sa ne putem continua drumul in continuare, sa nu înnoptăm in mijlocul naturi ca sa zic așa dar întrebarea era cum si de unde ?Si cu ce ajungem pana in cea mai apropiată locație mai ales ca aveam mult de mers si multe bagaje cu noi in plus ni se făcea foame si trebuia sa ne oprim la un restaurant sau ceva sa mâncăm când noi nici măcar la jumătate drumului nu ajunsesem.Revenim la baterie auto, prietenul nostru si-a sunat un alt prieten(care pățise aceeași problema) spunându-i de problema care o are, l-a informat de acest site BateriiAuto.net cu montare si livrare direct acolo unde ne aflam.Dar nu prea știam ce baterie ne trebuie, așa ca am selectat din meniul din partea stângă a pagini modelul mașini, iar cu putin ajutor din partea inginerilor am ales-o exact pentru bugetul pe care îl aveam. Cat timp așteptam dealer-ului auto sa uitam de problema, am făcut poze si selfiuri ca era un peisaj minunat pe care nu trebuia sa-l ratam.In timp ce ne pozam si priveam munții înalții care ziceai ca sunt pana cer, a apărut intre timp echipa pentru montarea bateriei auto Varta.A schimbat bateria noastră cu cea comandata iar pe cea veche le-am dat lor.Daca nu aveam sa le dam baterie la schimb, mai ne percepea o taxa de 10% din valoarea noii baterii.Așa ca cu cea veche nu prea mai aveam ce face si le-am dat-o lor si am scăpat de aceasta taxa.



Si așa ne-am petrecut aproape o zi.După toate verificările ne-am continuat drumul si bine înțeles vacanta.A fost una minunat pe care as repeta-o in fiecare an daca aș putea.Dar nu puteam sa nu pun si aceste poze care sunt la fel de importante.

Acest articol participa la SuperBlog,proba 17.

27 de comentarii:

  1. Iubesc calatoriile si sper ca anul viitor sa merg pe Transalpina si Transfagarasan

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-ar placea sa ajung si eu acolo, cu o baterie buna pentru masina, desigur.

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte interesant articolul mai ales ca vine sezonul rece si bateriile devin o problema.

    RăspundețiȘtergere
  4. superba destinatie de vacanta :) iar de peisaje nu mai zic

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt pe placul meu atat peripetiile, dar si incursiunile montane.O masina buna si echipata corespunzator te scutesc de probleme.

    RăspundețiȘtergere
  6. superb peisajul, avem o tara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  7. frumos peisaj bine ca sa terminat cu bine calatoria voastra

    RăspundețiȘtergere
  8. Ador calatoriile! Interesant articolul! Bafta in continuare.

    RăspundețiȘtergere
  9. E bine cand totul se termina cu bine :)
    Important e ca totul a fost frumos

    RăspundețiȘtergere
  10. Imi plac calatoriile,este o tara frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  11. Foarte interesant articolul

    RăspundețiȘtergere
  12. Uneori e nevoie de un incident sa vedem frumusețea din jur.

    RăspundețiȘtergere
  13. Avem o tara foarte frumoasa,pacat ca turismul nu este pus in valoare asa cum ar trebui.
    Tocmai intimplarile uneori enervante alteori amuzante condimenteaza calatoriile si ne fac sa le tinem minte.
    Buna treaba cu astia de la firma care vin si remediaza problemele,e bine de stiut
    Calatorii frumoase in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  14. Avem o tara foarte frumoasa ! Superb peisajul, bafta in continuare !!!

    RăspundețiȘtergere
  15. Wow , minunatata priveliste ! Ador foarte mult calatoriile :*

    RăspundețiȘtergere
  16. cate ati avut de patimit (TunaruGabriela)

    RăspundețiȘtergere
  17. Adevarata peripetie.Noroc ca totul s a terminat cu bine si nu ati pierdut vacanta

    RăspundețiȘtergere
  18. Este foarte frumos pe Transfagarasan, am fost si eu de cateva ori si voi mai merge ori de cate ori voi avea ocazia. Pe Transalpina inca nu am ajuns.

    RăspundețiȘtergere
  19. Frumos traseul Transfăgărășan -Transalpina, sper sa pot ajunge si eu la anul

    RăspundețiȘtergere