Pagini

miercuri, 19 noiembrie 2014

Lucruri interesante despre gatit

Orice copil trebuie să cunoască încă din primii ani de viaţă câteva lucruri despre bunele maniere alimentare pe care ar trebui sa le invete de la parintii ...
Eu am sa va vorbesc despre alimentatia la copii care noi parintii,le facem cel mai des,iar aceste slabiciuni duc la probleme de sanatate si cel mai des intalnite obezitatea la copii...
1.Ofera-i o alimentatie sanatoasa in diferite forme ,care sa-l atraga.Sunt copii care nu sufera broccoli,al vostru la fel e?atunci cateva ideei pentru nu se observa ,incercati sa-l faceti fiert sau taiat marunt si facut soufle...Fructele si legumele sunt cele mai sanatoase si care nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia copilului.


2.De multe ori credem ca copilul se incapataneaza si nu vrea sa manance dar ei trec prin perioade in care mananca foarte putin sau  mult mai mult decat te-ai asteptai.Dar daca  totusi esti ingrijorat cu alimentatia copilului vorbeste cu pediatrul pentru un supliment.

3.Nu ar fi rau daca i-am da copilului sa manance legume pregatite in diverse retete fara ca el sa isi dea seama ce e.Pentru a schimba relatia celor mici cu mancarea cred ca si ei ar trebui sa fie implicati in pregatirea lor si o sa manace cu mai multa pasiune pentru ca e preparat de ei si sigur si el va fi mandru.

Fructele si legumele

Bogate in vitamine si minerale, fructele si legumele sunt o sursa excelenta ce pastreaza sistemul imunitar puternic si tine la distanta virusii si bolile. In loc sa va concentrati asupra unui singur fruct sau leguma, ar fi bine sa includeti o gama cat mai larga din aceste produse in dieta copilului.


Si prepararea mancarii este foarte importanta,eu folosesc uleiul de masline Costa d'Oro.


Costa d’Oro este o companie italiana fondata in 1968 in Spoleto, la aproximativ 100 de km de Roma, in zona Umbria – o regiune renumita la nivel mondial pentru productia de ulei de masline.

In Romania Costa d’Oro este distribuit de mai bine de 15 ani.Este unul dintre primele uleiuri de masline importate si a ramas in permanenta liderul incontestabil al pietei, fiind cel mai cumparat ulei de masline.
Uleiul de masline este folosit din cele mai vechi timpuri ,si dovedeste a fi un adevarat izvor de sanatate.


Printre beneficiile uleiului de masline extravirgin se numara: ameliorarea presiunii arteriale la bolnavii hipertensivi, ameliorarea activitatii cognitive, ameliorarea ulcerului gastric, atenuarea efectelor otravirii cu ciuperci toxice. Este un aliment cu puternic efect vermifug, indicat copiilor si persoanelor debilitate si cu un sistem imunitar slabit.
Voi ce ulei folositi?

8 comentarii:

  1. Asa e, de cand am copii am inceput sa folosesc mult mai des uleiul de masline si sa fiu mult mai atenta la ceea ce mananc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place foarte tare poza cu salata de fructe!

    RăspundețiȘtergere
  3. :) Folosesc ulei de nuci, din sâmburi de struguri, din sâmburi de tomate, etc...
    Bine, bine, folosesc şi ulei de floarea soarelui şi de măsline. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. tare bun uleiul de masline dar scump

    RăspundețiȘtergere
  5. da uleiul de masline e scump dar nu mananci mult; macar la salate sa ai in casa sa pui

    RăspundețiȘtergere
  6. e bun uleiul de masline dar e foarte scump

    RăspundețiȘtergere