Pagini

sâmbătă, 29 noiembrie 2014

Luminita de seara


Numele plantei, luminita de seara, este dat de florile galbene si mari ce se deschid numai la lasarea intunericului.Acum o perioada de timp am primit un rasad din aceasta floare nu stiam nici macar cum se numeste dar cu timpul ea s-a inmultit am aflat denumirea ei si am vazut ca are multe beneficii.
Stiati ca...



Uleiul esential de luminita are proprietati uimitoare in a controla secretia de sebum de la nivelul epidermei, fiind un remediu naturist extrem de eficient in tratarea acneei. Luminita are si alte efecte benefice asupra pielii, fiind utilizata in tratarea imbatranirii pielii, oferindu-i elasticitate si suplete. Mai mult, luminita de seara poate preveni si caderea parului.



Luminita Noptii este o planta bienala, cu flori galbene, albe, roz, mai rar rosii, de 2,5-5 cm diametru, sunt solitare, cu patru petale, care infloresc din iunie pana octombrie, numai la lasarea serii.


Datorita parfumului si culori ,si prietenul meu a incercat sa ii dea tarcoale frumoasei galbioarei.


In timpul zilei floare sta posomorata,ofilita,si in fiecare seara are alte flori ,iar dupa amiaza trebuie curatate..pentru ca ele se ofilesc...o minunatie de floare ,mai ales sa o privesti cum se desface petala cu petala..

Va place acesta floare?

2 comentarii: