Pagini

sâmbătă, 29 noiembrie 2014

Babywearing-ul cea mai buna metoda de a avea grija de copil!!



As vrea ca atunci cand voi avea copil sa stea cu mine cat mai mult timp ,asa de mult imi doresc incat de pe acum am inceput sa ma interesez de unele lucruri care par tare interesante si nu as vrea ca copilul meu sa fie langa mine incă din primele momente după naştere. Am inteles ca si pentru el era foarte important, dar si pentru mine! O noua metoda de a-ti purta copilul dupa tine tot timpul in babywearingul.

Practic precum alăptarea la san, dormitul împreună, purtarea copilului(babyweraring) tot timpul si imi surade tare mult aceasta idee.

Purtarea copilului in bratele noastre (babywearing) este o practică antică, dar şi actuală.
A purta copilul pe corpul  nostru are multe avantaje, de a-l transporta şi a ne mişca impreună cu el, iar pe de altă parte,de  a-l susţine şi a ne ocupa de el, oferindu-i, in primul rand, siguranta care acest lucru conteaza cel mai mult.
Din punct de vedere al comportamentul si starile bebelusului  el isi  cunoaste  mamica(viitoare mamica)prin cateva simturi:
1.când un nou-născut este ridicat pentru a fi luat în braţe, acesta adoptă instinctiv o poziţie care ne trimite cu gândul la poziţia „în braţe
2.plânsul nou-născutului se termină în momentul în care este luat în braţe.


De ce sa purtam copii in babywering:
  • Bebeluşii purtaţi plâng mai puţin: Acest lucru e confirmat de studiul din 1981 al lui Hunziker şi Barr: copiii purtaţi doar 2 ore în plus pe zi plâng, în medie, cu 43% mai puţin în timpul unei zile, şi cu 52% mai putin la orele serii.
  • Soluţie miraculoasă pentru colici: Poziţia cangur (lipit de pieptul mamei) într-un mediu cald, sigur şi liniştit, ajută bebeluşul să se relaxeze.
Aceasta metoda de a-ti purta copilul la piept am vazut la o matusa de a mea care si mie mi-a placut,si am rugat-o sa imi spuna vreo 2 cuvinte despre acest lucru minunat:


       ''De cand ne purtăm copii am reusit sa facem o multime de lucruri frumoase impreuna, la pas… Am batut strazile orasului in lung si-n lat, am stat pe strazi si la terase pana noapte tarziu – cu copii dormind linistiti pe noi, am urcat pe munţi şi am vizitat alte orase, am facut lungi plimbari pe malul marii si aventura noastra in 4 va continua oriunde, fara grija ca nu avem acces cu caruciorul sau ca oboseala copiilor ne va impiedica vreodata din drum.''                                                                           mi-a spus Burlacu Petrica(matusa mea)


Si-a achizitionat 2 babywering-uri de pe Scutecila.ro care a fost tare multumita,si mi-a recomandat si mie cu mare drag...abia astept ca barza sa imi bata la usa ca stiu ca sa imi cumpar,au produse minunate si tot ce ii trebuie unei mamici pentru pregatirea micutului si grija lui,nu imi pot lua gandul de la un marsupiu de plus care m-am gandit ca sunteti si voi curiosi si sa vi-l arat si voua.

Si eu care m-am speriat gandindu-ma ca imi voi purta copilul in brate. Asa ca imi doresc tare mult un babywearing.

Fie ca e vorba de ai mei care simti nevoia de ai tine la pieptul ,
Fie ca devin matusa si cersesc nepoteii sa-i plimb la pieptul , 

Ce zice-ti de aceasta metoda??voi cum v-ati crescut micutii?


9 comentarii:

  1. Am auzit de ea, dar nu stiam ca se numeste asa:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred că aici sunt un pic pe afară! Eu pe ai mei i-am ţinut pe gât! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. E o metoda foarte originala, recunosc ca nu am folosit cu fiul meu, dar poate la al doilea copil voi folosi si eu!

    RăspundețiȘtergere
  4. Am avut ceva similar si a fost ok pana cand copilul a inceput sa mearga. Succes!

    RăspundețiȘtergere
  5. Am folosit asa ceva pana cand a inceput sa mearga, nu m-as fi descurcat fara el.

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu l-am dus in brate sau in carut pentru ca desi aveam un portbebe nu am vrut sa-l pun in el ca mi se parea ca e prea devreme si cand m-am gandit eu sa-l folosesc ii ramasese mic. :) Dar daca ar fi sa repet experienta l-as utiliza cu siguranta!

    RăspundețiȘtergere
  7. e o metoda relativ noua, cel putin la noi in tara dar le ajuta pe mamici sa faca treaba avandu-l pe cel mic la piept

    RăspundețiȘtergere
  8. Farmecul babywering-uri constă în liniștirea copilului. El te simte și crede că-i tot în burtică și stă liniștit. Liniștită ești și tu că nu te mai doare spatele, că ai mâinile libere, că poți intra oriunde.Ce păcat că micuții cresc atât de repede!

    RăspundețiȘtergere