Pagini

luni, 3 noiembrie 2014

Cu sau fără Internet?

Inainte de a cunoaste Internetul viata mea era altfel.Aveam timp liber mai mult ,ieseam cu pretenii afara la plimbare stateam pana seara cat de tarziu,erau noptii in care uitam sa mai plecam in casa,cantau cocosi pentru dimineata...Era vremuri foarte frumoase aveam timp pentru toate lucrurile,cunostinte,vecini,namuri era totul altfel...Prima data a cunoscut calculatorul la scoala prin clasa 8 dar nu aveam si acces la internet ,in clasa a 9 am avut si acces la internet si totul s-a schimbat.....Incepeam sa invatam lucruri noi,multe lucruri pe care nu le stiam le-am invatat cu ajutorul internetului...
Termenul Internet provine din impreunarea artificiala si partiala a două cuvinte englezesti: interconnected = interconectat sinetwork = retea.In 2008 aproximativ 83 % din populatia globala nu folosea Internetul.Putem socializa  si  tot ceia ce vrem...Putem cunoste persoane noi cu care putem face chiar si o relatie,eventual casatori,datorita calculatorului si internetului viata noastra s-a schimbat...pentru mine cel putin...

In ziua de astazi Internetul este sustinut si intretinut de o multime de firme comerciale. El se bazează pe specificatii tehnice foarte detaliate, ca de exemplu pe asa-numitele „protocoale de comunicatie”, care descriu toate regulile si protocoalele de transmitere a datelor in această retea.In Internet se află un numar imens de informatii de cele mai diverse naturi, precum ar fi filme, videoclipuri, carti, asa-numite audiobooks, muzica si multe altele. De exemplu, o adresa web (adresa Internet) foarte cunoscută este www.youtube.com, aici putandu-se gasi practic orice tip de videoclipuri. Aceasta adresa este in acelasi timp si un sit web de exprimare libera.
Cu ajutorul Internetului am  descoperit multe pagini web cu ar fi magazinul MediaDOT.ro . Procesorul este elementul principal al unui sistem de calcul aici asigura procesarea instructiunilor si datelor, atat a celora din sistemul de operare al sistemului, cat si a celora din aplicatia utilizatorului si anume le interpreteaza, prelucreaza si controleaza, executa sau supervizeaza transferurile de informatii si controleaza activitatea generala a celorlalte componente care alcatuiesc un sistem de calcul.
Routerele wireless e un dispozitiv hardware sau software care conecteaza doua sau mai multe retele de calculatoare bazate pe „comutarea de pachete” (packet switching). Functia indeplinita de rutere se numeste rutare.
Daca nu as avea internet nu ar fi ceva foarte grav,as putea sa traiesc sa gasesc lucruri noi de facut,nu sunt obsedata sau nu sunt o persoana care nu mai ies afara din casa cu zilele...nu am treaba cu asa ceva pentru mine e ceva relaxant ,mai citesc cate ceva mai socializez cu cite cineva si apoi gata...Cu prietenii mei,cred ca se gasesc metode de socializare ca sa nu se piarda legatura prin scrisori....care am o gramada....prin telefon....


Pericolele Internetului

Accesul simplu si ieftin la Internet are si o consecinta negativa, anume nimeni nu poate garanta corectitudinea utilizatorilor. Astfel există deja o gamă larga de programe daunatoare, create de rau-voitori, care incep cu spionarea (invizibila) a activității unui utilizator si se termină cu furtul din contul bancar al persoanelor care nu se pricep cum sa se apere.Unul dintre cele mai periculoase grupuri si violatori de date este cunoscut ca fiind Anonymous.
Internetul este un depozit imens de informatie, cei care navigheaza in Internet au acces necenzurat la aceasta informatie. Este un fapt pozitiv sau nu? 
Circula numeroase povesti “de groaza” referitoare la ceea ce se gaseste in Internet sit-uri porno, sataniste, grupuri de discutii pe teme “nepotrivite”.
Nu Internetul este “vinovat” ca in el este continuta informatie “nepotrivita”, nici macar cei care o publica nu sunt complet vinovati ,scopul lor este sa faca bani, si atat timp cat nu exista un mecanism legal prin care sa li se interzica publicarea unor astfel de informatii, ei sunt in deplina legalitate, vinovati sunt cei care au nevoie de acest gen de informatie, si care, daca nu ar gasi-o in Internet ar cauta-o in alta parte.



Cu aceasta postare m-am inscris pentru SuperBlog 2014!!

2 comentarii:

  1. pana sa am net aveam o viata linistita...de cand am si facebook nu mai am viata deloc :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa este,face ce facem deschidem facebook.ul sa vedeam am mai primit ceva :))

      Ștergere